Wat moet je doen bij het vervangen van het vilt voor de Fiberglass


  1. Verwijder het oude kamado vilt. Handig is om hiervoor een krabber of stanleymes te gebruiken.2. Maak de resten vochtig met aceton of alcohol en laat het even intrekken. Daarna kun je voorzichtig de resten eraf krabben/schuren. Let op: des te schoner de rand, des te beter het Fiberglass blijft plakken!
  2. Wacht minstens een uur tot de aceton of alcohol is vervlogen.
  3. Plak het Fiberglass zorgvuldig op de rand van de basis en de deksel. Begin aan de achterkant met plakken, zodat het aansluitpunt niet te zien is. Druk het Fiberglass op de rand. Trek nooit aan het Fiberglass en leg het niet over de rand aan de binnenkant! Een grote kans dat het Fiberglass daar zal verbranden en verkolen. Tip: zorg dat het startpunt van de bodem en de deksel niet op exact dezelfde plek liggen. Dit kan eventueel zorgen voor een niet juiste afdichting.
  4. Knip een paar millimeter verder dan het einde het Fiberglass af, zodat het over het begin heen valt! Dit zorgt voor speling. Bij verwarming kan het mogelijk nog iets krimpen. Verbind het begin en einde met het extra stukje glasvezel met plakrand. Sluit daarna je kamado en druk de deksel aan. Controleer of de deksel mooi recht zit en laat het daarna minimaal 24 uur goed drogen!
  5. Stook na 24 uur de Kamado op naar ongeveer 200 graden voor ongeveer 4 uur met de deksel gesloten. Er kan rook vrijkomen tijdens het inbranden van de lijm laag. Tip: Zorg voor voldoende houtskool in de kamado.

Fiberglass plaatsen doe je het beste bij de juiste temperatuur: boven 15°C is ideaal, onder de 15°C plakt de plakstrip minder goed waardoor deze moeilijker te plaatsen is.


We zijn niet aansprakelijk voor schade en eventuele letsel. Bij het op maat knippen van het Fiberglass kan er irritatie aan u huid of ogen ontstaan door los vliegende glasvezel delen. We adviseren handschoenen en een veiligheidsbril te gebruiken.